Acest site este cofinanţat de Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Conferinţă regională a profesorilor de chimie la Suceava

Data publicare: 
Ma, 22/01/2013

107 de profesori de chimie s-au specializat în cadrul unui proiect european

http://svnews.ro/107-de-profesori-de-chimie-s-au-specializat-in-cadrul-unui-proiect-european_15336

Educaţie

107 de profesori de chimie s-au specializat în cadrul unui proiect european

Hotel Imperiumprofesori de chimieSuceava
107 de profesori de chimie s-au specializat în cadrul unui proiect european
La sfîrşitul săptămînii trecute, hotelul „Imperium” din Suceava a fost gazda conferinţei regionale de încheiere a proiectului „Privim către viitor-Formarea profesională a cadrelor didactice pentru utilizarea resurselor moderne în predarea eficientă a chimiei”. Din judeţul nostru, la cursuri au participat 107 profesori de chimie. Ei au primit atestatele de formare şi suportul de curs. Proiectul a fost finanţat prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane-POSDRU. Informaţiile au fost transmise de conducerea Inspectoratului Şcolar Suceava.

Află mai multe pe Suceava News Online: http://svnews.ro/107-de-profesori-de-chimie-s-au-specializat-in-cadrul-unui-proiect-european_15336#ixzz2ItNhuU57
 
 
 
http://www.newsbucovina.ro/social/68131/peste-100-de-profesori-de-chimie-suceveni-au-absolvit-cursurile-proiectului-e-chimie
 

Peste 100 de profesori de chimie suceveni au absolvit cursurile proiectului „e-Chimie”

Hotel Imperium din Suceava a găzduit sâmbătă, 19 ianuarie 2013, Conferinţa regională de încheiere a proiectul POSDRU „Privim către viitor – Formarea profesională a cadrelor didactice pentru utilizarea resurselor moderne în predarea eficientă a chimiei – e-Chimie”. Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, Gheorghe Lazăr, la eveniment au participat formatorii de la Universitatea Politehnică Bucureşti şi profesorii de chimie din judeţele Suceava şi Botoşani care au parcurs cursurile de formare în cadrul proiectului.
Din judeţul Suceava au participat la cursuri 107 profesori de chimie, distribuiţi în 6 grupe, judeţul nostru situându-se pe locul al doilea pe ţară ca număr de certificări obţinute de cursanţi, după Bucureşti.
Proiectul, adresat profesorilor de chimie din toată ţara a demarat în septembrie 2010 şi a constat în cursuri de formare continuă: Curs de iniţiere/perfecţionare TIC (40 ore şi Certificat purtător de 10 credite transferabile) prin intermediul unor instrumente inovative de tip e-learning; Curs de formare de specialitate – chimie (89 ore şi Certificat purtător de 25 credite transferabile) pentru asimilarea de noi cunoştinţe de chimie şi de utilizare a instrumentelor moderne TIC pentru predarea acesteia.
Proiectul a oferit cursanţilor: două programe de formare bazate pe materiale de lucru redactate la standarde înalte; un certificat de utilizator instrumente TIC – Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (10 credite); un certificat de formare în domeniul de specialitate (25 credite); suporturi de curs în format tipărit şi în format digital.
e-Chimie
 “Conferinţa finală a avut scopul de diseminare a rezultatelor obţinute în cadrul cadrul proiectului, de a promova bunele practici de predare identificate în cadrul acestui proiect şi interesele profesorilor de chimie, ca educatori ai tinerei generaţii. De asemenea, au fost înmânate atestatele de formare însoţite de anexă, precum şi suportul de curs”, a declarat Lazăr, cu precizarea că pentru Regiunea Nord – Est (judeţele: Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava), coordonatorul proiectului a fost dr. ing. Oana Cristina Pârvulescu de la Universitatea Politehnică Bucureşti.

Citeste mai mult pe NewsBucovina.ro http://www.newsbucovina.ro/social/68131/peste-100-de-profesori-de-chimie-suceveni-au-absolvit-cursurile-proiectului-e-chimie
 

 
http://www.monitorulsv.ro/Ultima-ora-local/2013-01-22/Peste-100-de-profesori-de-chimie-din-judet-beneficiari-ai-unui-proiect-de-dezvoltare-a-competentelor-in-domeniu
 
Perfecţionare

Peste 100 de profesori de chimie din judeţ, beneficiari ai unui proiect de dezvoltare a competenţelor în domeniu

Adelina TALPALARIU
Sâmbătă, 19 ianuarie 2013, judeţul nostru a găzduit conferința regională de încheiere a proiectul POSDRU „Privim către viitor- Formarea profesională a cadrelor didactice pentru utilizarea resurselor moderne în predarea eficientă a chimiei– e-Chimie”, proiect ce a avut ca obiectiv formarea şi dezvoltarea competenţelor personalului didactic de chimie din învăţământul gimnazial şi liceal. La eveniment au participat formatorii de la Universitatea Politehnica București și profesorii de chimie din județele Suceava și Botoșani care au parcurs cursurile de formare în cadrul proiectului.
Din județul nostru au participat la cursuri 107 profesori de chimie, distribuiți în şase grupe, Suceava situându-se pe locul al doilea pe țară ca număr de certificari obținute de cursanți, după București. Proiectul, adresat profesorilor de chimie din toată țara a fost demarat în septembrie 2010 și a constat în cursuri de formare continuă: curs de iniţiere TIC şi curs de formare de specialitate.
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean au declarat că, „această conferință finală a avut scopul de diseminare a rezultatelor obținute în cadrul cadrul proiectului, de a promova bunele practici de predare identificate în cadrul acestui proiect şi interesele profesorilor de chimie, ca educatori ai tinerei generaţii”. De asemenea, la eveniment au fost înmânate atestatele de formare însoţite de anexă, precum și suportul de curs.
Pentru Regiunea Nord- Est (judeţele: Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava), coordonatorul proiectului a fost dr. ing. Oana Cristina Pârvulescu de la Universitatea Politehnică București.
Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 22 Ianuarie 2013.
 

 
http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/Moldova/conferinta-regionala-a-profesorilor-de-chimie-la-suceava

Conferinţă regională a profesorilor de chimie la Suceava


Hotelul Imperium din Suceava a găzduit conferinţa regională de încheiere a proiectul POSDRU „Privim către viitor - Formarea profesională a cadrelor didactice pentru utilizarea resurselor moderne în predarea eficientă a chimiei - e-Chimie”. Au participat formatorii de la Universitatea Politehnica Bucureşti şi profesorii de chimie din judeţele Suceava şi Botoşani care au parcurs cursurile de formare în cadrul proiectului. Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean, Gheorghe Lazăr, din judeţul Suceava au participat la cursuri 107 profesori de chimie, distribuiţi în 6 grupe, judeţul situându-se pe locul al doilea pe ţară ca număr de certificări obţinute de cursanţi, după Bucureşti. Proiectul, adresat profesorilor de chimie din toată ţara a demarat în septembrie 2010 şi a constat în cursuri de formare continuă. „Conferinţa finală a avut scopul de diseminare a rezultatelor obţinute în cadrul proiectului, de a promova bunele practici de predare identificate în cadrul acestui proiect şi interesele profesorilor de chimie, ca educatori ai tinerei generaţii”, a precizat Gheorghe Lazăr, menţionând că celor prezenţi le-au fost înmânate atestatele de formare.

Irina Bucşinescu
 
Data publicarii: 23/01/2013
Moldova - Suceava
 

 
 
http://www.crainou.ro/?module=displaystory&story_id=55082&format=html

În cadrul unui proiect desfăşurat la nivel naţional

Peste 100 de profesori de chimie suceveni s-au instruit în „predarea modernă şi eficientă”

de Magda AXON, |23.01.2013|
Peste 100 de profesori de chimie din judeţul Suceava au participat la cursuri de formare continuă în vederea predării moderne şi eficiente a disciplinei lor, Suceava fiind, după Bucureşti, pe locul doi în ţară ca număr de certificări obţinute de cursanţi, informează Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava.
Cursurile au fost cuprinse în proiectul POSDRU intitulat „Privim către viitor – Formarea profesională a cadrelor didactice pentru utilizarea resurselor moderne în predarea eficientă a chimiei – e-Chimie”, care s-a adresat profesorilor de chimie din toată ţara şi a început în septembrie 2010.
Cei 107 profesori de chimie suceveni au urmat cursuri de iniţiere şi perfecţionare TIC, cu durata de 40 ore, finalizate cu un certificat purtător de 10 credite transferabile, şi cursuri de formare în specialitate – chimie, cu o durată de 89 ore, soldate cu certificat purtător de 25 credite transferabile.
Cursanţii au asimilat astfel cunoştinţe noi de chimie şi de utilizare a instrumentelor moderne TIC pentru predarea acesteia, mai informează IŞJ.
Sâmbăta trecută s-a desfăşurat, la hotelul Imperium din Suceava, conferinţa regională de încheiere a proiectului, la care au participat formatorii de la Universitatea Politehnică Bucureşti şi profesorii de chimie din judeţele Suceava şi Botoşani, participanţi la cursurile de formare în cadrul proiectului.


 
 
http://www.edumanager.ro/articol.php?id=12063
 

Alte articole din Programe / proiecte Data publicarii: Joi, 24 Ianuarie 2013

Peste o sută de profesori de chimie din judeţul Suceava au fost specializaţi prin POSDRU

Peste o sută de profesori de chimie din judeţ s-au specializat pe bani europeni în cadrul proiectului ''Privim către viitor - Formarea profesională a cadrelor didactice pentru utilizarea resurselor moderne în predarea eficientă a chimiei'', a declarat presei inspectorul general al IŞJ Suceava, Gheorghe Lazăr. Este vorba despre 107 profesori de chimie care au primit atestatele de formare şi suportul de curs.
Au participat formatorii de la Universitatea Politehnica Bucureşti şi profesorii de chimie judeţele Suceava şi Botoşani, care au parcurs cursurile de formare în cadrul proiectului. Proiectul, din cadrul programului european POSDRU, adresat profesorilor de chimie din toată ţara a demarat în septembrie 2010 şi a constat în cursuri de formare continuă: Curs de iniţiere/perfecţionare TIC (40 ore şi Certificat purtător de 10 credite transferabile) prin intermediul unor instrumente inovative de tip e-learning; Curs de formare de specialitate - chimie (89 ore şi Certificat purtător de 25 credite transferabile) pentru asimilarea de noi cunoştinţe de chimie şi de utilizare a instrumentelor moderne TIC pentru predarea acesteia.

Proiectul a oferit cursanţilor două programe de formare bazate pe materiale de lucru redactate la standarde înalte; un certificat de utilizator instrumente TIC - Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (10 credite); un certificat de formare în domeniul de specialitate (25 credite) şi suporturi de curs în format tipărit şi în format digital.

Conferinţa finală de la Suceava a avut drept scop diseminarea rezultatelor obţinute în cadrul proiectului, promovarea de bune practici de predare identificate în cadrul acestui proiect şi interesele profesorilor de chimie, ca educatori ai tinerei generaţii. De asemenea, au fost înmânate atestatele de formare însoţite de anexă, precum şi suportul de curs. Pentru Regiunea Nord - Est (Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava), coordonatorul proiectului a fost dr. ing. Oana Cristina Pârvulescu de la Universitatea Politehnica Bucureşti. AGERPRES


 
 
http://www.radiotop.ro/specializare-pentru-peste-100-de-profesori-de-chimie/
 

Specializare pentru peste 100 de profesori de chimie

22 ianuarie 2013 51 vizualizări
La sfîrşitul săptămînii trecute, hotelul „Imperium” din Suceava a fost gazda conferinţei regionale de încheiere a proiectului „Privim către viitor – Formarea profesională a cadrelor didactice pentru utilizarea resurselor moderne în predarea eficientă a chimiei”. Din judeţul nostru, la cursuri au participat 107 de profesori de chimie. Ei au primit atestatele de formare şi suportul de curs. Proiectul a fost finanţat prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane-POSDRU. Informaţiile ne-au fost transmise de conducerea Inspectoratului Şcolar Suceava.
 

 
http://chimsuceava.wordpress.com/2013/01/22/conferinta-regionala-de-incheiere-a-proiectul-posdru-privim-catre-viitor-formarea-profesionala-a-cadrelor-didactice-pentru-utilizarea-resurselor-moderne-in-predarea-eficienta-a-chimiei/
 

Conferința regională de încheiere a proiectul POSDRU “„Privim către viitor” – Formarea profesională a cadrelor didactice pentru utilizarea resurselor moderne în predarea eficientă a chimiei – e-Chimie”

22 ianuarie 2013 in Evenimente
Sâmbătă, 19 ianuarie 2013, a avut loc la Hotelul Imperium din Suceava, Conferința regională de încheiere a proiectul POSDRU Privim către viitor” – Formarea profesională a cadrelor didactice pentru utilizarea resurselor moderne în predarea eficientă a chimiei – e-Chimie”.  Au participat formatorii de la Universitatea Politehnica București și profesorii de chimie județele Suceava și Botoșani care au parcurs cursurile de formare în cadrul proiectului.
Din județul Suceava au participat la cursuri 107 profesori de chimie, distribuiți în 6 grupe, județul nostru situându-se pe locul al doilea pe țară ca număr de certificari obținute de cursanți, dupa București.
Proiectul, adresat profesorilor de chimie din toată țara a demarat în septembrie 2010 și a constat în cursuri de formare continuă:

  • Curs de iniţiere/perfecţionare TIC (40 ore şi Certificat purtător de 10 credite transferabile) prin intermediul unor instrumente inovative de tip e-learning;
  • Curs de formare de specialitate – chimie (89 ore şi Certificat purtător de 25 credite transferabile) pentru asimilarea de noi cunoştinţe de chimie şi de utilizare a instrumentelor moderne TIC pentru predarea acesteia.

Proiectul a oferit cursanților:

  • Două programe de formare bazate pe materiale de lucru redactate la standarde înalte:
  • Un certificat de utilizator instrumente TIC – Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (10 credite);
  • Un certificat de formare în domeniul de specialitate (25 credite);
  • Suporturi de curs în format tipărit şi în format digital.

Conferința finală a avut scopul de diseminare a rezultatelor obținute în cadrul cadrul proiectului, de a promova bunele practici de predare identificate în cadrul acestui proiect şi interesele profesorilor de chimie, ca educatori ai tinerei generaţii.  De asemenea,  au fost înmânate atestatele de formare însoţite de anexă, precum și suportul de curs.
Pentru Regiunea Nord – Est (judeţele: Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava), coordonatorul proiectului a fost dr. ing.Oana Cristina Pârvulescude la Universitatea Politehnica București.
 
SAM_7812
 

Autentificare

Utilizatori Online

Utilizatori: 4169
Utilizatori autentificaţi: 0
Vizitatori: 2

Cei mai mulţi vizitatori la un moment dat: 7305 persoane
(Miercuri, 8 Noiembrie 2023)