Acest site este cofinanţat de Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Parteneri

Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti

 

Cunoscută la deschidere în 1818 ca “Şcoala lui Gheorghe Lazăr” oferind primele cursuri de inginerie în limba română, apoi ca “Şcoala Politehnică din Bucureşti” în 1920 şi ca Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti astăzi, cea mai mare universitate tehnică din România este un promotor al educaţiei moderne şi de calitate.

Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinta Materialelor, una dintre facultăţile cele mai vechi din UPB (Laboratoarele de Chimie, conduse de academicianul Alfons Saligny între 1886 şi 1903) a dăruit naţiunii personalităţi de prestigiu, iar chimiei, o remarcabilă aură de excelenţă prin academicienii Emilian Bratu, Costin Neniţescu, Şerban Solacolu, care ulterior au devenit profesori renumiţi, fondatori de şcoală.

Cadrele didactice din universitate continuă tradiţia de prestigiu a înaintaşilor, încercând să se implice şi în problemele acute actuale  ale şcolii româneşti.

 


SIVECO România S.A.

 

Înfiinţată în 1992, SIVECO Romania este una dintre cele mai de succes case de software din Europa Centrală şi de Est, asigurând dezvoltarea şi exportul de produse software şi de proiecte de consultanţă cu valoare adăugată ridicată către ţări din Comunitatea Europeană, Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi spaţiul Comunităţii Statelor Independente.

Între acţionarii SIVECO Romania se numără Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investiţii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.

Adresându-se cu precădere companiilor mari şi agenţiilor publice, compania oferă soluţii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Inteligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms şi eBusiness, pentru piaţa naţională şi internaţională. SIVECO Romania s-a specializat în execuţia de proiecte informatice de mare complexitate şi amploare.

De-a lungul celor 19 ani de existenţă, compania şi-a construit o reputaţie solidă, fiind recompensată cu numeroase premii interne şi internaţionale, dintre care menţionăm:

• Delegaţia de experţi NATO Advanced Distributed Learning (ADL) a apreciat în 2010 realizările departamentului de eLearning din cadrul companiei în domeniul tehnologiilor educaţionale multisenzoriale;
• "Winner of the European IT Excellence Awards 2010" pentru implementarea soluţiei IT la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură;
• Sistemul Educaţional Informatizat (SEI) din România a fost nominalizat ca exemplu de "Best practice" în Europa, în cadrul competiţiei European eGovernment Awards 2009, organizată de Comisia Europeană;
• Proiectul SEI a primit distincţia de "Cea mai bună soluţie eLearning", pentru impactul pozitiv asupra sistemului educaţional românesc în competiţia internaţională "eLearning in Praxis", 2009;
• Contribuţia companiei în programul de dezvoltare a sistemului educaţional a fost recompensată în cadrul competiţiei European IT Excellence Awards 2008, la categoria Independent Software Vendors (ISV) - Vertical Market;
• Asociaţia Internaţională de Project Management (IPMA) a desemnat SEI drept "una dintre cele mai importante realizări din lume în domeniul managementului de proiecte", în 2007;
• "Cel mai bun conţinut interactiv eContent", recompensat în cadrul World Summit Awards (World Summit on the Information Society) 2005.

SIVECO Romania SA este certificată ISO 9001:2008 de către compania franceză AFAQ-AFNOR, una din primele 5 companii de audit din lume. SIVECO Romania dezvoltă parteneriate solide cu cele mai mari companii de software şi hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc).

SIVECO Romania este membru activ al mai multor asociaţii profesionale şi de afaceri din România (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) şi internaţionale (European Association for Information Technology - EITA, Information Society Technologies Advisory Group - ISTAG) şi a aderat la importante iniţiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency şi PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

 

Universitatea "Politehnica" din Timişoara

Universitatea "Politehnica" din Timisoara este una dintre cele mai mari si renumite universitati tehnice din Europa Centrala si de Est. Ea a fost înfiintata în anul 1920, la scurt timp dupa unirea într-un singur stat a tuturor teritoriilor românesti - survenita în contextul redefinirilor statale din Europa, ce au urmat primului razboi mondial - pentru a raspunde nevoii de ingineri resimtita de societatea româneasca a vremii în relansarea economica la care ea s-a angrenat. În cei 90 de ani de existenta, Universitatea "Politehnica" din Timisoara a produs peste 100 000 ingineri, deosebit de apreciati, deopotriva în tara si în strainatate, pentru competenta si seriozitatea lor.

În prezent, Universitatea "Politehnica" din Timisoara are 10 facultati si 4 departamente independente. În cadrul lor, studiaza, respectiv lucreaza, circa 15.000 studenti, 800 cadre didactice titulare si 900 cadre administrative si auxiliare.

Dincolo de bunul sau nume în educatie, Universitatea "Politehnica" din Timisoara are si recunoasterea de actor de prima clasa pe scena cercetarii stiintifice românesti, cu rezultate remarcabile si pe plan international. Un numar important de centre de cercetare, respectiv de echipe de cercetatori constituite ad-hoc, pe diverse teme, pun cu succes în practica strategia de cercetare a universitatii, în cadrul a numeroase granturi si contracte de cercetare câstigate prin competitie. Rezultatele cercetarii sunt materializate tn lucrari stiintifice, brevete de inventie si produse realizate, toate aducatoare de prestigiu, respectiv de importante fonduri banesti, pentru universitate.

Una dintre prioritatile Universitatii “Politehnica” din Timisoara în ultimii ani a fost afirmarea si colaborarea internationala. Universitatea are în prezent acorduri de colaborare cu peste 100 universitati din Europa, dar si din SUA, Canada si Japonia. Colaborarea are loc atât în cadrul unor programe EU, cât si în cadru bilateral direct.

Autentificare

Utilizatori Online

Utilizatori: 4169
Utilizatori autentificaţi: 0
Vizitatori: 1

Cei mai mulţi vizitatori la un moment dat: 7305 persoane
(Miercuri, 8 Noiembrie 2023)